vrouw drinkt koffie op winterterras

Veel steden overwegen om de “corona-terrassen” te behouden tijdens de winter. Kreeg je tijdens de zomer ook de toelating om je horecaterras uit te breiden en zo het verlies aan omzet te beperken? De kans is groot dat je ook de komende winter een terras mag voorzien. Het is nu het moment om na te…

Lees meer
Ober met gezichtsmasker

14 maart 2020. Lock down in België: blijf in uw kot, de horeca gaat 12 weken op slot. 18 augustus 2020. Nederland rapporteert 26 keer meer besmettingen thuis dan in de horeca. Nu raadt premier Rutte het omgekeerde aan: ‘Thuis geen feestjes of borrels, ga dan liever naar een horecazaak’. 14/03/2020: Horeca op slot, blijf…

Lees meer

Wat lees je in dit artikel ? Wat is het verschil tussen een zweefparasol, een hangparasol, een muur- of een wandparasol ? Welke zijn de formaten en de vormen ? Is er een windgarantie ? Welke voeten kan je kiezen ? Kunnen er wielen onder mijn zwevende parasol ? Is er een parasolhoes bij ? Wat…

Lees meer
De covid corona bevrijding van Piazza delle Erbe in Genua (Genova)

Binnenkort mag de horeca in België hopelijk weer aan de slag. We wachten vol ongeduld op een concrete datum. Nochtans kan door het coronavirus de horeca deur nog niet direct wagenwijd open. Eerder op een kier. Door de strikte corona regels wordt het een evenwichtsoefening tussen veilig werken en rendabel werken. In Italië ging de…

Lees meer

Echt waar. Het komt weer helemaal goed met je zaak. Pierre Christiaens is mijn naam. Symo Parasols is mijn bedrijf. 2 passies heb ik: parasols en marketing. Aangezien de horeca nu op slot is, verkopen wij weinig parasols. Mijn bedrijf zit in hetzelfde schuitje als jouw zaak. De laatste weken hoor ik veel bezorgde horeca…

Lees meer

35 tips voor POS marketing die geld opbrengt Reclameparasols zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Op terrasjes en winkelpunten trekken ze al van ver fans van het merk aan. Ook verleiden merkparasols de twijfelende consumenten tot een impulsaankoop van het eigen product. Maar hoe kies je de juiste reclameparasol voor jouw merk? Welke…

Lees meer

Al gehoord van menu engineering? Elke horecazaak weet dat sommige gerechten een hoge marge genereren terwijl andere nauwelijks winst opleveren. Ook zijn sommige gerechten populairder dan andere, van broodjeszaak tot sterrenrestaurant. Wat als je met een tool heel gemakkelijk jouw menukaart zou kunnen analyseren, om zo je winstmarge en verkoopcijfers te verhogen? Verhoog je marges…

Lees meer

10 februari is wereldparasoldag De parasol bestaat al vele duizenden jaren als bescherming tegen de zon. Lang geleden werden parasols gemaakt met grote boombladeren, hout en palmtakken die de mensen om zich heen vonden. Later vonden ze technieken om dierenhuiden doeken of papier te gebruiken. Zo’n 4000 jaar geleden evolueerde de parasol naar zijn bekende…

Lees meer
de azuurblauwe kustlijn van de Côte d'Azur

Wie droomt er niet van een vakantie langs eindeloze stranden aan een diepblauwe zee? Onder een mooie parasol genieten van het prachtige weer en een schitterend uitzicht. De Côte D’Azur heeft al heel lang een sterke aantrekkingskracht op vakantiegangers. Ooit noemde iedereen deze glamoureuze kuststrook aan de Middellandse Zee de “Franse Rivièra”. In 1888 noemde…

Lees meer
een vuile naast een gereinigde parasol

Het terras van een horecazaak is het eerste wat voorbijgangers zien. Het is het visitekaartje van de zaak. Dus ook voor het terras geldt de bekende regel: je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Hoe reageer je zelf als je langs een slordig terras wandelt met vuile of versleten parasols?…

Lees meer

Food’in Sud Van 26 tot 28 januari geeft Symo terrasinspiratie op Food’in Sud in Marseille. Deze tweejaarlijkse beurs voor restaurant- en hotelprofessionals met een mediterraan tintje toont innovaties en oplossingen in de restauratie- en hospitalitysector. Meer dan 300 standhouders nemen je drie dagen lang mee op een zuiderse trip vol tips en inzichten. Je vindt…

Lees meer
koppel gezellig onder dekentjes op een winterterras

Een goed draaiend terras draagt in sterke mate bij aan de omzet van horecazaken. De kortere dagen en de dalende temperatuur zijn nog geen reden voor paniek. Met een doordachte aanpak kan het terrasseizoen ruim verlengd worden. Wie zich erop toelegt, zorgt ervoor dat het terras ook in de winter nog volop draait. Ook rokers…

Lees meer