Hoe vind je de beste zweefparasol of hangparasol ?


Notice: Undefined variable: author_id in /data/sites/web/magnetischemarketingbe/subsites/symo.staging.magnetischemarketing.be/wp-content/themes/magma-bb-theme-child/content-single.php on line 27
Pierre Christiaens | Biografie

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Wat lees je in dit artikel ?

  • Wat is het verschil tussen een zweefparasol, een hangparasol, een muur- of een wandparasol ?
  • Welke zijn de formaten en de vormen ?
  • Is er een windgarantie ?
  • Welke voeten kan je kiezen ?
  • Kunnen er wielen onder mijn zwevende parasol ?
  • Is er een parasolhoes bij ?

Wat is dat nu eigenlijk, een zweefparasol, een hangparasol, een muurparasol of een wandparasol ?

Als je op internet zoekt, ontdek je verschillende woorden voor dezelfde of toch bijna dezelfde parasols. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat de mast niet in het midden van het dak staat, maar opzij. Wat betekenen al die verschillende termen ?

Zweefparasol: een zonnescherm waarvan de mast niet midden onder het dak staat, maar ernaast. De schaduwruimte blijft volledig vrij voor stoelen, tafels en gasten. Aangezien de paal opzij staat, naast het dak, is er ook geen voet onder de parasol. Soms spreekt men ook wel over ‘zwevende parasol’. Het dak zweeft als het ware naast de stok en de parasolvoet.

Sonata zweefparasol: alle ruimte onder het zwevende dak blijft vrij

Hangparasol, freepole parasol of zijarm parasol: deze woorden betekenen hetzelfde als een zweef parasol. Soms spreekt men ook van vrijhangende parasols.

Muurparasol: een parasol met dezelfde eigenschappen als zweefparasols. Het verschil is dat de mast hier niet naast het dak van de parasol op de grond staat, maar aan een muur is bevestigd. Met een muurbeugel in plaats van op een parasolvoet.

Wandparasol: dat is hetzelfde als een muurparasol.

Dubbele parasol: Soms zie je 2 zwevende parasols met voet en 1 mast waaraan beide parasols hangen. Sommigen spreken over een 2-delige parasol. Dit type heb je nooit met muurbevestiging. 2 zweefparasols zijn gewoon te zwaar voor 1 muurbevestiging.

Trevo 2-delige of dubbele parasol

Vierdelige parasol: Hier heb je 4 zwevende parasols op 1 mast met parasolvoet. Soms schrijft men dit ook als 4-delige parasol.

Trevo X4 4-delige zweefparasol (Burlington, Vermont, USA at Church Street Marketplace)

Vele maten en vormen

Hangparasols vind je in vele afmetingen. De beste is een zweefparasol 3×3 meter of zweefparasol 3×4 meter. Omdat deze op de meeste terrassen passen. En omdat vierkante of rechthoekige parasols veel meer schaduw geven dan een ronde parasol van hetzelfde formaat. Een zweefparasol 3 meter rond heeft een oppervlak van 7.07 m2. Een hangparasol van 300×300 werpt 9 vierkante meter schaduw. Dat is 27% meer.

Een zweefparasol van 3×3 of 4×3 is ook niet te groot en niet te klein. Hangparasols vragen namelijk een stevige constructie zodat ze niet omvallen. Kies je een 200×200, dan krijg je een kleine hangende parasol met een mast en parasolvoet die zeer zwaar zijn voor zo een klein parasolletje. Ga je voor een grote zweefparasol 4×4, dan wordt de oppervlakte 16m2. Dat is teveel voor dit soort zwevende parasols. Ze gaan bungelen en slingeren in de wind.

De meeste fabrikanten geven geen windgarantie op een zweefparasol. Symo Parasols geeft wel windgarantie. Vraag ernaar.

Een parasol met muurbevestiging is altijd veel kleiner dan 3×3 of 4×3. De oppervlakte wordt te omvangrijk voor de muurbeugel. Daarom vind je geen grote wandparasols aan de muur bevestigd. Het muurparasol gamma is dus veel kleiner.

Pas ook op met de namen die sommigen aan hun zweefparasol geven. Zo is er de ‘gigante zweefparasol’, maar die is niet groter dan 3×3 meter.

Voeten en wielen

Wat is de beste zweefparasolvoet? Dat hang af van jouw terras. Uit deze lijst kies je een zwevende parasol met voet.

Tegelvoet: Een parasolvoet met tegels zet je gewoon op de grond. Het voordeel is dat je niets moet vast schroeven. Het nadeel is dat zo een voet meer plaats inneemt en soms zelfs hindert.

Een tegelvoet kan je netjes afwerken met een mooie, gelakte metalen afdekplaat waardoor je de tegels niet meer kan zien.

Bodemplaat: Hier schroef je een plaat van ongeveer 40×40 cm vast op de grond. Daarop komt de mast. Deze voet staat veel minder in de weg. Je moet wel 4 gaatjes boren in het terras.

Bodemhuls: Deze parasolvoet betonneer je in de bodem. Zo staat de mast van je zwevende parasol echt stormbestendig. Met bodemhuls staat je hangparasol heel stevig in de wind.

Wielen: Soms vraagt men een zweefparasol met voet op wielen. Dat kan, want aan sommige tegelvoeten kan je wieltjes bevestigen. Het voordeel is dat je je zweefparasols kan wegrollen om ze opzij te zetten. Het nadeel is dat hij toch wat minder stevig staat in de wind.

Zweefparasolhoes

Vraag altijd een hoes incl. bij je parasol. Gebruik ook altijd die hoes als je je parasol dicht klapt. Dan gaat je zweefparasol jaren langer mee. Zonder hoezen vervuilen je parasols. Met hoes vervuilt alleen maar de hoes. Die is veel gemakkelijker en goedkoper om te vervangen.

Een goede parasolhoes heeft een ingenaaide staaf waarmee je de hoes kan opzetten en afnemen zonder op een stoel of een ladder te gaan staan. Een complete zweefparasol is inclusief hoes en inclusief voet.

Luxe zweefparasol

Je kan je hangparasol zo luxe uitrusten als je zelf wil. Met led verlichting, doek in 110 verschillende kleuren (zwart is helemaal in voor een zweefparasol), parasolhoezen en allerlei andere accessoires. Zweefparasols zijn trendy en modern.

Zweefparasol kopen

Wil je graag persoonlijk advies ? Dat kan. Klik op één van de vakjes rechts en vraag een offerte of een gesprek met een parasolcoach. Die helpt je gratis en vrijblijvend verder.

Of klik op 1 van de zweefparasols hieronder voor extra informatie over deze modellen.

https://symo.staging.magnetischemarketing.be/parasols/symo-horeca-parasols/trevo-parasol/

Delen: Verspreid de boodschap, niet het virus.

Pierre Christiaens
Contacteer mij: christiaens @ symoparasols.com https://symoparasols.com